Clicky

woensdag 24 juli 2024 - 04:30 uur
Transport GmbH
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsZelensky praat in Saudi-Arabië over vredesconferentie

Zelensky praat in Saudi-Arabië over vredesconferentie

RIYAD – De Oekraïense president Volodymyr Zelensky is woensdag naar Saudi-Arabië afgereisd voor een ontmoeting met de Saudische kroonprins Mohammed bin Salman. De twee leiders spraken onder meer over de vredesconferentie voor Oekraïne in Zwitserland.

Zelensky spreekt op X van een “betekenisvolle en energieke” bespreking over onder meer de bilaterale betrekkingen tussen de twee landen. “We blijven samenwerken”, concludeert de president, die nog naar de G7-top in Italië gaat voordat de tweedaagse conferentie in Zwitserland zaterdag begint.

“We bespraken ook de voorbereidingen van de vredestop, de verwachte resultaten en de mogelijke implementatie ervan, evenals manieren om echte vrede voor Oekraïne dichterbij te brengen”, aldus Zelensky. Verder bedankte hij Bin Salman voor diens steun.

Het is niet duidelijk of de kroonprins naar de bijeenkomst in Zwitserland gaat. Volgens Zwitserland, dat zich als gastland heeft aangeboden, hebben negentig landen en organisaties zich aangemeld. De gastenlijst wordt vrijdag gepubliceerd. Er zijn meer dan 160 uitnodigingen verstuurd. Rusland is niet welkom.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Ook de 500ste oplegger van NVO is een Schmitz Cargobull

ZUIDBROEK - De Noordelijke Vervoer Organisatie in het Groningse Zuidbroek ontving onlangs oplegger nummer 500. Het gaat hierbij om een compleet uitgeruste Schmitz Cargobull...
×