Clicky

donderdag 25 juli 2024 - 02:26 uur
Transport GmbH
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsCU-leider Bikker teleurgesteld in kabinetsdeelname Bruins

CU-leider Bikker teleurgesteld in kabinetsdeelname Bruins

DEN HAAG – ChristenUnie-leider Mirjam Bikker is “teleurgesteld” in de kandidatuur van Eppo Bruins als minister van Onderwijs namens NSC. “Hij zit er niet namens ons.” Bruins was eerder ChristenUnie-Kamerlid en is een van de eerste namen die naar buiten komt als kandidaat ‘van buiten” hoewel hij jarenlang Kamerlid was namens de ChristenUnie.

In november heeft de ChristenUnie na een “pittige” verkiezingsuitslag gezegd niet deel te nemen aan een nieuw kabinet. Bikker: “Daarbij ben ik helder geweest, ook als mensen dachten dat ze in beeld zouden komen: doe dat niet namens de ChristenUnie. Dat weet ook Eppo Bruins.” Een royement voor Bruins is niet aan de orde, zegt Bikker. “Wij zijn geen partij van royementen, maar hij zit er niet namens ons.”

Bruins zelf zegt telefonisch tegen het ANP niet te willen reageren. Hij ontkende niet dat hij kandidaat is, maar wilde contact met NSC over de ministerspost ook niet bevestigen.

De politicus en natuurkundige is momenteel voorzitter van de Adviesraad voor wetenschap, technologie en innovatie. Tussen 2015 en 2021 zat hij in de ChristenUnie-fractie, waar hij onder meer het woord voerde over financiële en sociaal-economische onderwerpen.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Zwanen met olie besmeurd door lekkage in Rotterdamse Botlek [+foto]

ROTTERDAM - Meerdere zwanen zijn in aanraking gekomen met olie bij de Torontostraat in de Rotterdamse Botlek, meldt de veiligheidsregio. Zo'n 200 liter olie...
×