Clicky

vrijdag 21 juni 2024 - 12:00 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsSunak belooft kiezers het aantal migranten te halveren

Sunak belooft kiezers het aantal migranten te halveren

LONDEN – De Britse premier Rishi Sunak zegt het aantal migranten dat per jaar naar het Verenigd Koninkrijk komt te willen halveren. Ook daarna moet hun aantal ieder jaar dalen. Sunak sprak bij de presentatie van het verkiezingsprogramma van zijn Conservatieve Partij. Daarin spelen ook belastingverlagingen een grote rol.

De Conservatieven beloven in het verkiezingsprogramma een maximum in te voeren voor het aantal mensen dat naar het VK mag verhuizen. Ook Sunaks plannen om mensen die illegaal naar het VK komen naar Rwanda te sturen is een prominent onderdeel van de plannen van de partij. Dat was ook al het geval in het beleid van het huidige kabinet.

In de peilingen staan de Conservatieven ver achter op Labour. Sunak hoopt het tij te keren door zich te richten op belastingverlagingen, veiligheid en zorg. De partij wil de belastingen in de loop van 2030 met ruim 17 miljard pond (ruim 20 miljard euro) verlaagd hebben. Dat geld komt voor het grootste deel uit een besparing op de uitkeringen van 12 miljard pond.

“Het ontgaat mij niet dat mensen gefrustreerd zijn over onze partij en over mij”, zei Sunak op het Formule 1-circuit van Silverstone. “Het is niet altijd makkelijk geweest en we hebben niet alles goed gedaan, maar we zijn de enige partij die deelneemt aan deze verkiezingen met de grote ideeën om ons land een fijnere plek te maken om te wonen.”

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Uitstoot in de Scheepvaart

Uitstoot in de zeevaart daalt niet

DEN HAAG - De uitstoot van stikstofoxides in de zeevaart is hoger dan verwacht ondanks strengere emissie-eisen voor nieuwe zeeschepen. Deze luchtvervuiling geeft gezondheidsproblemen...
×