Clicky

zaterdag 15 juni 2024 - 18:30 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartHagelbui vernielt neus Austrian Airlines vliegtuig

Hagelbui vernielt neus Austrian Airlines vliegtuig [+foto’s]

MALLORCA/WENEN – Een zware hagelbui rukte tijdens een vlucht van Mallorca naar Wenen de hele neus van een Airbus A320 van de Oostenrijkse Lufthansa-dochter Austrian Airlines (AUA) af, en de hagelstenen drongen zelfs dwars door de voorruit van de cockpit. De piloot moest zonder zicht het vliegtuig aan de grond zetten. De passagiers zagen pas na de landing de ware omvang van de bijna-ramp.

Het begon allemaal vrij onschuldig: het vliegtuig vertrok zondagmiddag rond 15.30 uur vanuit Palma op Mallorca en er waren tijdens de vlucht wat kleine turbulenties, bericht de Duitse krant Bild.

De krant Kronenzeitung berichtte voor het eerst over het incident en citeerde passagier Marcel H., die met vijf vrienden het weekend op het eiland had doorgebracht: “We vlogen door een stormfront”, zei de Oostenrijker over het weer tijdens de vlucht. Ongeveer een half uur voor de landing werd plotseling een hevige trilling gevoeld.

Toen kwam de schokkende mededeling van de piloot dat de voorruit van het Airbus- vliegtuig was gebarsten. Vanuit de cockpit werd een ‘Mayday’-noodoproep uitgezonden, waarna de piloot zonder enig zicht op de landingsbaan moest landen. De AUA bevestigde het incident en stelde dat de onweerscel die vlucht “OS434” tegenkwam op weg naar Wenen niet zichtbaar was op de weerradar.

Pas na het uitstappen beseften de passagiers dat ze alleen dankzij de ervaring van de piloot aan de dood waren ontsnapt: de hele voorkant van het vliegtuig was afgescheurd, de cockpitramen waren volledig vernield en er waren verschillende panelen afgevallen. Wonder boven wonder raakte er niemand gewond.

De geschokte passagier Marcel H. en zijn vrienden hebben aangegeven dat ze de komende tijd niet meer in het vliegtuig stappen…

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Druk op wegen rond Amsterdam door afsluiting A9

AMSTERDAM - Op de wegen rond Amsterdam is het druk als gevolg van de afsluiting van de A9. Die snelweg is sinds vrijdagavond grotendeels...