Clicky

maandag 17 juni 2024 - 20:40 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsAmerikaanse parlementariërs beloven steun tijdens bezoek Taiwan

Amerikaanse parlementariërs beloven steun tijdens bezoek Taiwan

TAIPEI – Een groep Amerikaanse parlementariërs heeft tijdens een bezoek aan Taiwan beloofd om die eilandstaat te blijven steunen tegen Chinese “agressie”. Ze spraken maandag met de nieuwe president Lai Ching-te.

Michael McCaul, voorzitter van de buitenlandcommissie van het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden, noemde het gesprek over de dreigingen uit China “ontnuchterend”. Hij veroordeelde de “intimiderende militaire oefeningen” die China heeft uitgevoerd nadat Lai vorige week werd ingezworen. Volgens hem tonen die oefeningen aan dat Beijing Taiwan niet vreedzaam wil annexeren, maar met geweld.

“Alle democratieën moeten zich verenigen tegen agressie en tirannie”, zei McCaul op een persconferentie. “Of het nou Poetin in Rusland is, de ayatollah in Iran of voorzitter Xi bij de buren in China.”

Lai bedankte de Amerikanen, zowel Republikeinen als Democraten, voor de steun en sprak de hoop uit dat Washington het eiland zal blijven helpen om zich te verdedigen.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Beoogd PVV-minister Madlener van Infrastructuur: mooi en realistisch akkoord

DEN HAAG - PVV-Kamerlid Barry Madlener, die waarschijnlijk in het kabinet-Schoof plaatsneemt als minister van Infrastructuur, vindt dat hij uitvoering gaat geven aan een...