Clicky

maandag 17 juni 2024 - 00:03 uur
HomeOVERIG NIEUWSBedrijfsnieuwsIVECO ook in 2024 op pad met Metallica voor de M72 Tour...

IVECO ook in 2024 op pad met Metallica voor de M72 Tour in Europa

TURIJN – IVECO zet zijn samenwerking met de metalband Metallica voort voor het Europese deel van de M72 World Tour van de band.

Terwijl Metallica zich opmaakt om fans in heel Europa te enthousiasmeren, staat IVECO klaar om de tour te ondersteunen met milieuvriendelijke transportoplossingen, initiatieven voor vrachtwagenchauffeurs en projecten om iets terug te geven aan de lokale gemeenschappen. De tour stopt van mei tot juli in negen Europese steden: München, Milaan, Wenen, Helsinki, Kopenhagen, Oslo, Clisson, Warschau en Madrid.

Het partnerschap werd in november 2023 onthuld tijdens de lancering van IVECO’s vernieuwde volledige assortiment voertuigen voor 2024, met de officiële productlanceringsvideo met het nummer “It’s Electric”, uitgevoerd door Metallica.

Het grondvervoer voor de Europese etappe van de Metallica M72 Tour zal worden uitgebreid met een IVECO multi-energievloot om de band te ondersteunen bij het verminderen van de impact op het milieu terwijl zij hun apparatuur en productieapparatuur tussen locaties verplaatsen. Het konvooi zal bestaan ​​uit tien zware IVECO S-Way-voertuigen op vloeibaar aardgas (LNG) en vier IVECO S-Way-vrachtwagens, aangedreven door hernieuwbare diesel. Het gebruik van deze koolstofarme brandstoffen die vandaag op grote schaal beschikbaar zijn, zal bijdragen aan het verminderen van de CO2 -emissie-impact van de Tour op de weg.

Aanvullende logistieke ondersteuning zal worden geleverd door een aanvullend konvooi van twee elektrische IVECO S-eWay-voertuigen (de eerste op elektriciteit gebaseerde zware vrachtwagen die volledig door IVECO is vervaardigd), twee IVECO S-Way LNG-vrachtwagens en één IVECO S-Way-vrachtwagen aangedreven door hernieuwbare diesel.

Een IVECO S-eWay elektrisch brandstofcelvoertuig zal zich bij de vloot in Spanje voegen voor de laatste data van de tour. De IVECO-vloot voor Metallica is volledig verbonden en 24/7 op afstand gemonitord via het Customer Uptime Center van het merk.

Voor het tanken van de voertuigen langs de routes naar de concertzalen zal IVECO haar samenwerking met Shell benutten. Het netwerk van tankstations van het energiebedrijf zal koolstofarme brandstoffen leveren om de voertuigen in staat te stellen een transportreis met lage uitstoot te maken, in een verlenging van de lopende overeenkomst met IVECO voor de gezamenlijke ontwikkeling van koolstofarme en zeer efficiënte energieoplossingen. Koolstofkredieten zullen door Shell worden aangekocht voor de berekende CO2- equivalente emissies die niet konden worden vermeden of verminderd door het gebruik van hernieuwbare brandstoffen.

De pendeldienst van de crew naar concertlocaties tijdens de Europese tournee zal worden verzorgd door IVECO BUS, het stads-, intercity- en toeristenbusmerk van Iveco Group. In de verschillende steden zullen twee eDaily elektrische minibussen en een duurzame, diesel-compatibele Evadys-touringcar worden ingezet, zodat het personeel zich duurzaam en comfortabel kan verplaatsen.

Centro Stile van de Iveco Group ontwierp een speciale editie van de kleurstelling voor de hele vloot, geïnspireerd op de kleuren op Metallica’s 72 Seasons-album, dat zich concentreert op de vormende eerste 18 levensjaren, of 72 seizoenen, die vol groei en evolutie zijn. De trucks zijn zwart geverfd met een felgele afwerking en op de grille aan de voorkant is trots het iconische Metallica-logo te zien. Een extra speciale Metallica-serie, beperkt tot 72 hoogwaardige zware vrachtwagens met exclusieve uitrusting, zal in de tweede helft van het jaar op de markt komen.

Een van de sterkste banden tussen IVECO en Metallica is het streven naar sociale verantwoordelijkheid. Bij elke tourstop worden door zowel het merk als de band gelijke donaties gedaan aan lokale organisaties via Metallica’s All Within My Hands Foundation. Deze bijdragen zullen worden geleverd via subsidies ter ondersteuning van de strijd tegen de honger en het verlenen van nooddiensten aan dakloze en kwetsbare vrouwen en kinderen.

Gerrit Marx, Chief Executive Officer van Iveco Group, merkte op: “Samenwerken met Metallica, een band die niet alleen resoneert met fans over de hele wereld, maar ook onze toewijding aan ecologische duurzaamheid en sociale verantwoordelijkheid weerspiegelt, is volkomen logisch voor Iveco Group. Dit partnerschap gaat verder dan louter logistieke ondersteuning; het belichaamt onze vastberadenheid om leiding te geven aan de transitie naar een schonere toekomst in het transport en een duurzamere samenleving te bevorderen. Metallica en Iveco Group delen verschillende kernwaarden: een geest van innovatie, een drang naar verandering en een toewijding aan een bijdrage aan de gemeenschap. Om voorop te blijven lopen in onze sectoren, moeten we onszelf voortdurend blijven ontwikkelen en uitdagen, waarbij we de grenzen verleggen van wat we kunnen bereiken en voortdurend zoeken naar innovatieve manieren om onze prestaties te verbeteren. Dit ethos dat we delen met Metallica motiveert ons om te blijven streven naar uitmuntendheid.”

“Toen we de Iveco Group voor het eerst ontmoetten, illustreerden ze hun visie voor dit project en hoe ze de toekomst van transport en CO2-uitstoot willen veranderen. We wisten meteen dat de doelstellingen van Metallica overeenkwamen met die van hen, en realiseerden ons het enorme potentieel van het verminderen van de CO2 – uitstoot in zware transportvoertuigen. We lanceren onze samenwerking in mei ’24, wanneer de M72 World Tour door heel Europa gaat, waarbij IVECO’s elektrische en aardgasvoertuigen onze spullen van stad naar stad verplaatsen. Samen zullen we daaraan kunnen bijdragen De belofte van Iveco Group om in 2040 een netto nul-koolstofuitstoot te bereiken. Wat ongelooflijk voor ons om daar deel van uit te maken!”, zei Metallica.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS