Clicky

zondag 16 juni 2024 - 13:23 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSSpoorvervoerTot begin juni geen treinen tussen Maastricht en Luik na noodweer

Tot begin juni geen treinen tussen Maastricht en Luik na noodweer

MAASTRICHT – De herstelwerkzaamheden aan het spoor tussen Maastricht en Luik na de zware regenval van vorige week duren langer dan gepland.

De NS verwacht dat tot zeker maandagochtend 3 juni 05.00 uur geen treinverkeer mogelijk is tussen Maastricht Randwyck en het Belgische Visé.

Sinds zaterdagochtend rijden er geen treinen meer over het traject, nadat delen van het spoor onder water waren komen te staan. Ook spoelde ballast onder de rails weg en raakten overwegen en seininstallaties beschadigd.

Een woordvoerster van NS zegt dat aan de Nederlandse zijde van de grens alle schade inmiddels is hersteld, maar dat in België hele stukken spoor vervangen moeten worden. Tot die tijd is treinverkeer niet mogelijk.

De Belgische spoorwegmaatschappij NMBS zet stopbussen in tussen Maastricht, Maastricht Randwyck, Eijsden en Visé. Reizigers moeten volgens de NS rekening houden met minstens een half uur extra reistijd.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Snelweg A9 tot maandagochtend dicht door uitloop werkzaamheden

AMSTERDAM - De snelweg A9 blijft tot maandagochtend 07.00 uur in beide richtingen dicht. Dat meldt Rijkswaterstaat. De weg is sinds vrijdagavond tussen de...