Clicky

vrijdag 21 juni 2024 - 12:30 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeerLimburg krijgt nieuwe brug over de Maas naar België

Limburg krijgt nieuwe brug over de Maas naar België

MAASTRICHT – De provincie Limburg krijgt in de gemeente Echt-Susteren een nieuwe brugverbinding met België over de Maas. De ruim zeventig jaar oude Pater Sangersbrug, tussen het dorp Roosteren en Maaseik in België, wordt vervangen. De betrokken partijen ondertekenden donderdag een intentieovereenkomst.

De in 1952 geopende brug is aan vervanging toe, mede als gevolg van schade die ontstond door het hoogwater waarmee Limburg in de zomer van 2021 te maken had. Iets verderop komt een nieuwe brug van 185 meter lang en 21 meter breed. Limburg hoeft zelf niet mee te betalen aan de aanleg. Vlaanderen trekt 20 miljoen euro uit voor het project en het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO) draagt ruim 6 miljoen euro bij.

Het is de bedoeling dat de bouw van de nieuwe brug in het eerste kwartaal van 2025 begint. De huidige Pater Sangersbrug blijft open tot de vervangende brug klaar is, zodat het verkeer de oversteek tussen Belgisch en Nederlands Limburg kan blijven maken.

“Vanwege het grote belang van grensoverschrijdend verkeer is het nu tijd om deze brug, na jaren van trouwe dienst, te vervangen en te moderniseren”, zegt gedeputeerde Jasper Kuntzelaers (mobiliteit). “Zodat hij kan blijven voldoen aan de eisen van de hedendaagse infrastructuur en de toekomstige generaties. Het vervangen van de Pater Sangersbrug zal niet alleen de verkeersveiligheid en de doorstroming verbeteren, maar ook bijdragen aan de duurzame ontwikkeling van onze regio.”

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vrachtwagenchauffeur eerst naar het ziekenhuis en vervolgens naar de gevangenis [+foto]

LANDSTUHL - Vrijdagochtend vroeg vond er een ernstig verkeersongeval plaats op het knooppunt Landstuhl, waarbij de chauffeur lichtgewond raakte. De 59-jarige chauffeur reed met zijn...
×