Clicky

vrijdag 21 juni 2024 - 12:49 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSOpenbaar VervoerKoning hoort van chauffeurs over agressie in openbaar vervoer

Koning hoort van chauffeurs over agressie in openbaar vervoer

HAARLEM – Koning Willem-Alexander heeft donderdag een bezoek gebracht aan het opleidingscentrum van Transdev in Haarlem. De koning woonde onder meer een les bij over hoe chauffeurs moeten omgaan met agressie.

In de les ging het onder meer over wat chauffeurs zelf kunnen doen om agressie te voorkomen. Daarbij werd het belang van lichaamstaal besproken.

Tijdens zijn bezoek aan de Transdev Academy hoorde Willem-Alexander ook over vervelende situaties die chauffeurs hebben meegemaakt. Zo vertelde iemand dat een boze weggebruiker, die verhaal kwam halen, naar haar spuugde. Een ander vertelde dat iemand ooit een pistool op hem had gericht.

Transdev is het moederbedrijf van onder meer busbedrijf Hermes en bus- trein- en taxibedrijf Connexxion. Het werkbezoek van de koning stond in het teken van de bereikbaarheid van Nederland. Eerder op de dag ging Willem-Alexander langs bij een onderhoudsbedrijf van de NS.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vierde rijstrook brug A7 gaat weer open, verbod voor bus- en...

PURMEREND - Zaterdagochtend 22 juni 2024 gaat de afgesloten rijstrook op de brug in de A7 bij Purmerend weer open. Vanaf dat moment zijn...
×