Clicky

vrijdag 21 juni 2024 - 13:29 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerIn België gestolen trailer teruggevonden

In België gestolen trailer teruggevonden [+foto]

ROTTERDAM – Op dinsdag 21 mei 2024 zag een gespecialiseerde eenheid van de politie – Eenheid Landelijke Expertise en Operaties (LX) – een bij hen bekende vrachtwagen rijden met een trailer die daar niet aan te linken was.

De combinatie kwam vanuit België de grens met Nederland over. De trailer stond niet als gestolen geregistreerd maar het onderbuikgevoel gaf aan dat het niet klopte. De trekker was eerder betrokken geweest bij ladingdiefstal.

Hierop namen zij contact op met schade- expertise en onderzoeksbureau TT Experts uit Rotterdam, waarvan zij wisten dat zij veel onderzoek doen naar ladingdiefstal en ook bekend zijn met de eigenaar van de trailer.

TT Experts nam vervolgens contact op met de eigenaar en ontving direct de bevestiging dat deze trailer eerder die ochtend was gestolen.

Het betrof een diefstal in Gent (BE) en de trailer was op het moment van de diefstal geladen met erg dure lading.

Deze informatie is direct teruggekoppeld aan de politie die hierop de combinatie staande heeft gehouden. De chauffeur kon niet goed uitleggen waarom hij met deze trailer op pad was en is hierop aangehouden.

Het goede nieuws is dat op het eerste oog de zending nog compleet lijkt te zijn.
De trailer is door de politie in beslag genomen en zal, na een inspectie van de goederen door TT Experts, naar verwachting nog deze week weer aan de eigenaar worden vrijgegeven.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Tien nieuwe Scania’s voor Nillezen

OEFFELT – Internationaal Transportbedrijf Nillezen B.V. uit Oeffelt heeft een order van tien Scania 460R A4x2 trekkers met 13-liter Super motor geplaatst. Het familiebedrijf...
×