Clicky

zondag 16 juni 2024 - 04:08 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsVicepremier: Fico nog altijd in stabiele maar ernstige toestand

Vicepremier: Fico nog altijd in stabiele maar ernstige toestand

HANDLOVÁ – De Slowaakse premier Robert Fico is een week nadat hij werd neergeschoten nog altijd in stabiele, maar ernstige toestand. Dat heeft vicepremier Robert Kalinák gezegd na een extra vergadering van de Slowaakse veiligheidsraad. Hij kan nog niet van de stad Banská Bystrica naar de hoofdstad Bratislava worden overgebracht, zoals de bedoeling was.

“Zijn toestand is ernstig, de verwondingen zijn gecompliceerd. Vervoer is op dit moment zeker geen optie”, zei Kalinák. Hij kondigde aan dat het ziekenhuis later nog met meer informatie over Fico’s fysieke toestand komt.

Fico werd neergeschoten in Handlová. Er werd meteen een verdachte aangehouden. Volgens Slowaakse media gaat het om een 71-jarige dichter, Juraj Cintula. Hij zit vast op verdenking van moord.

Aanvankelijk zei de Slowaakse regering dat de aanval de daad van een eenling was, maar zondag opperde minister van Binnenlandse Zaken Matúš Šutaj Eštok dat de schutter mogelijk was opgehitst door een groep gelijkgestemden.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Luchthavens kunnen volgens minister zonder natuurvergunning

DEN HAAG - Eindhoven Airport en Rotterdam The Hague Airport hebben toch geen natuurvergunning nodig, volgens demissionair minister Christianne van der Wal (Natuur en...