Clicky

donderdag 13 juni 2024 - 03:41 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsIraanse president Raisi omgekomen bij helikoptercrash

Iraanse president Raisi omgekomen bij helikoptercrash

TEHERAN – De Iraanse president Ebrahim Raisi is omgekomen bij een helikopterongeluk. Ook minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian kwam om het leven bij de crash. Dat meldt het Iraanse persbureau Mehr maandagochtend.

Zondag werd duidelijk dat er een ongeluk was gebeurd met de helikopter waarmee Raisi en Amir-Abdollahian terugreisden van een werkbezoek aan de grens met Azerbeidzjan. Het duurde lang voordat reddingswerkers het wrak konden bereiken, onder meer vanwege dichte mist in het gebied. Volgens Iraanse staatsmedia is de helikopter tegen een bergtop gevlogen. Er zijn geen overlevenden, het is nog onduidelijk hoeveel personen er meevlogen met de president en de minister.

De conservatieve Raisi volgde in juni 2021 de gematigde Hassan Rohani op als president van Iran. Hij kreeg de touwtjes in handen van een land dat in de greep was van een diepe sociale crisis en een economie die onder druk stond door de Amerikaanse sancties tegen Teheran voor het omstreden nucleaire programma.

Na zijn aantreden gaf Raisi opdracht tot een aanscherping van de moraliteitswetten. Er ontstond een golf van massale protesten als gevolg van de dood van de Iraans-Koerdische Mahsa Amini in september 2022, terwijl zij in hechtenis zat. Onder Raisi werd hardhandig opgetreden tegen deze protesten.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Fietser komt om bij oversteken spoorwegovergang Roermond

ROERMOND - Een fietser is woensdagmiddag overleden door een aanrijding met een trein in Roermond. Het ongeval gebeurde rond 16.30 uur bij een bewaakte spoorwegovergang...