Clicky

zondag 2 juni 2024 - 20:54 uur
HomeNiet gecategoriseerdIraanse staatsmedia: ongeluk met helikopter president Raisi

Iraanse staatsmedia: ongeluk met helikopter president Raisi

TEHERAN – Een helikopter in het konvooi van de Iraanse president Ebrahim Raisi was zondag betrokken bij “een ongeval”, melden staatsmedia. Het toestel zou een “harde landing” hebben gemaakt in de westelijke provincie Oost-Azerbeidzjan. De minister van Binnenlandse Zaken Ahmed Vahidi bevestigde het nieuws op de staatstelevisie. Het is onduidelijk of de president aan boord was.

Het konvooi bestond uit drie helikopters, waarvan twee veilig zijn geland, schrijft persbureau Tasnim.

Reddingsteams zijn op zoek in het gebied, onder meer met speurhonden en drones, schrijft persbureau IRNA, maar de reddingswerkzaamheden worden bemoeilijkt door slechte weersomstandigheden, vooral door dichte mist.

Gebeden

Volgens sommige lokale media reisden minister van Buitenlandse Zaken Hossein Amir-Abdollahian en lokale functionarissen in dezelfde helikopter als Raisi.

Op de Iraanse staatstelevisie werden zondag beelden van gebeden uitgezonden voor de veiligheid van Raisi.

Raisi bezocht zondag de grens met Azerbeidzjan om samen met zijn Azerbeidzjaanse collega Ilham Aliyev een stuwdamproject te openen op de grens tussen de twee landen.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

A12

Maandag kans op ergste file ooit op A12 van Den Haag...

DEN HAAG - Rijkswaterstaat verwacht maandag op de A12 van Den Haag naar Utrecht enorme hinder vanwege werkzaamheden. "Als weggebruikers hun reisgedrag niet aanpassen,...