Clicky

zondag 2 juni 2024 - 11:37 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeerOpnieuw code geel in oosten en zuiden vanwege onweersbuien met veel regen

Opnieuw code geel in oosten en zuiden vanwege onweersbuien met veel regen

DE BILT – Het KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien in Overijssel, Gelderland, Utrecht, Noord-Brabant en Limburg in de middag. Die buien kunnen zeer plaatselijk leiden tot wateroverlast.

Er kan tijdens de buien meer dan 30 millimeter regen in een uur vallen. Heel plaatselijk kan het ook gaan hagelen, met hagelstenen tot 1 centimeter doorsnee en met windstoten.

Volgens Weeronline lijken de buien maandag iets verder richting de kust te trekken. “Toch lijkt het erop dat het in de gebieden aan zee en in het uiterste noorden het hele pinksterweekend vaak droog blijft”, denkt het weerbureau. “Hier is het dan ook heerlijk weer om buiten iets te ondernemen.”

Na maandag kan het mogelijk kletsnat worden door een buiengebied dat in de nacht naar woensdag vanuit het zuiden richting het noordwesten over het land trekt. Het is nog niet duidelijk of het hele land te maken krijgt met regen, maar grote neerslaghoeveelheden sluit Weeronline niet uit.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

A12

Maandag kans op ergste file ooit op A12 van Den Haag...

DEN HAAG - Rijkswaterstaat verwacht maandag op de A12 van Den Haag naar Utrecht enorme hinder vanwege werkzaamheden. "Als weggebruikers hun reisgedrag niet aanpassen,...