Clicky

vrijdag 21 juni 2024 - 12:43 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartLuchthaven van München korte tijd dicht vanwege klimaatactivisten

Luchthaven van München korte tijd dicht vanwege klimaatactivisten

MÜNCHEN – Het vliegverkeer op de luchthaven van München is zaterdagochtend korte tijd stilgelegd omdat klimaatactivisten het binnenterrein van het vliegveld hadden betreden en zichzelf hadden vastgelijmd op start- en landingsbanen.

Eén van de banen werd al snel weer vrijgegeven. Even na 08.00 uur meldde de politie dat alle activisten waren verwijderd en dat het vliegverkeer grotendeels is hervat. Desondanks waarschuwt een woordvoerder van de luchthaven nog wel voor vertragingen.

“Het vliegveld is uit veiligheidsoverwegingen gesloten omdat klimaatactivisten start- en landingsbanen bezetten”, zei een woordvoerder van de luchthaven zaterdagochtend tegen de Duitse krant Die Welt. Binnenkomende vluchten werden omgeleid. Vluchten die gepland stonden voor na 06.00 uur konden door de actie niet vertrekken.

De politie heeft acht arrestaties verricht. Een verslaggever van het Duits persbureau DPA zei eerder in ieder geval twee betogers te zien. Op X was te zien dat het ging om activisten van de Duitse klimaatbeweging Letzte Generation. Volgens de protestgroep zaten zes mensen in twee groepen op verschillende locaties op de luchthaven.

De actie vond plaats tijdens een van de drukte periodes voor de luchthaven in het zuiden van Duitsland. Het vliegveld verwacht dit pinksterweekend in totaal zo’n 350.000 passagiers.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vierde rijstrook brug A7 gaat weer open, verbod voor bus- en...

PURMEREND - Zaterdagochtend 22 juni 2024 gaat de afgesloten rijstrook op de brug in de A7 bij Purmerend weer open. Vanaf dat moment zijn...
×