Clicky

zaterdag 27 juli 2024 - 03:13 uur
Transport GmbH
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartLuchthaven van München korte tijd dicht vanwege klimaatactivisten

Luchthaven van München korte tijd dicht vanwege klimaatactivisten

MÜNCHEN – Het vliegverkeer op de luchthaven van München is zaterdagochtend korte tijd stilgelegd omdat klimaatactivisten het binnenterrein van het vliegveld hadden betreden en zichzelf hadden vastgelijmd op start- en landingsbanen.

Eén van de banen werd al snel weer vrijgegeven. Even na 08.00 uur meldde de politie dat alle activisten waren verwijderd en dat het vliegverkeer grotendeels is hervat. Desondanks waarschuwt een woordvoerder van de luchthaven nog wel voor vertragingen.

“Het vliegveld is uit veiligheidsoverwegingen gesloten omdat klimaatactivisten start- en landingsbanen bezetten”, zei een woordvoerder van de luchthaven zaterdagochtend tegen de Duitse krant Die Welt. Binnenkomende vluchten werden omgeleid. Vluchten die gepland stonden voor na 06.00 uur konden door de actie niet vertrekken.

De politie heeft acht arrestaties verricht. Een verslaggever van het Duits persbureau DPA zei eerder in ieder geval twee betogers te zien. Op X was te zien dat het ging om activisten van de Duitse klimaatbeweging Letzte Generation. Volgens de protestgroep zaten zes mensen in twee groepen op verschillende locaties op de luchthaven.

LEES OOK
Drie Britse luchthavens mogen klimaatdemonstranten weren

De actie vond plaats tijdens een van de drukte periodes voor de luchthaven in het zuiden van Duitsland. Het vliegveld verwacht dit pinksterweekend in totaal zo’n 350.000 passagiers.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Tientallen kabels doorgebrand op TGV-lijn richting noorden

PARIJS - Bij de sabotage van de hogesnelheidslijn van Parijs richting noorden zijn in Croisilles ongeveer veertig kabels doorgebrand, meldt de burgemeester van de...
×