Clicky

vrijdag 24 mei 2024 - 05:21 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSNieuw MaterieelMars verduurzaamt logistiek middels vier nieuwe e-trucks

Mars verduurzaamt logistiek middels vier nieuwe e-trucks

VEGHEL – Mars Nederland slaat de handen ineen met Nabuurs, Van Acht en Van den Bosch om emissies in de logistieke keten van het bedrijf terug te dringen. In de komende jaren wordt een groot deel van de vrachtwagens in het transportnetwerk van en naar de chocoladerepenfabriek in Veghel vervangen door elektrische vrachtwagens. De introductie van de e-trucks zal tegen 2025 naar schatting 125.000 kg CO2 per jaar besparen.

Vandaag worden vier e-trucks in gebruik genomen. Hiervan rijden twee trucks gevuld met onder andere merken als Snickers, Mars, Twix en Bounty vanuit Veghel naar het Nabuurs distributiecentrum in Oosterhout en vervolgens van Oosterhout naar klanten van Mars in de regio. In 2025 moet zeventig procent van de ritten tussen de fabriek en het distributiecentrum uitgevoerd worden door e-trucks.

De andere e-trucks worden ingezet om grondstoffen naar de chocoladerepenfabriek te vervoeren of om chocoladerepen te vervoeren naar co-packers. Sinds eind vorig jaar rijdt er ook een e-truck tussen het magazijn van Kuehne+Nagel en de fabriek.

Jack Tabbers, General Manager Mars Nederland: “Mars introduceerde vorig jaar een gedetailleerd stappenplan om in 2050 wereldwijd net zero te bereiken. De elektrificatie van ons transportnetwerk is hierin een belangrijke stap. Verduurzaming kan je als bedrijf niet alleen doen, om onze doelen te bereiken zijn lokale samenwerkingen als deze cruciaal.”

Tjebbe Nabuurs, Managing Director Nabuurs: “Samen met Mars stippelen we door middel van co-creatie een duurzaam pad uit. Concrete vervolgstappen in de elektrificatie van onze supply chain activiteiten brengen ons dichter bij een net zero-emissie realiteit.”

De introductie van elektrische transportnetwerken maakt deel uit van de wereldwijde ambitie van Mars om in 2050 net zero (scope 1,2,3) te bereiken. Als onderdeel van de ‘net zero roadmap’ investeert Mars de komende drie jaar wereldwijd $1 miljard om klimaatmaatregelen in het hele bedrijf te stimuleren en zal het bedrijf waar nodig financiële middelen blijven vrijmaken totdat de ‘net zero’-doelen van Mars zijn bereikt.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Ynte Wiersma Oudehaske

Help jij mee morgen Ynte’s laatste wens te vervullen?

OUDEHASKE - De 18-jarige Ynte en zijn broer Sierd hebben beiden een stofwisselingsziekte. Met Ynte gaat het inmiddels zo slecht dat hij niet lang...