Clicky

zondag 19 mei 2024 - 05:09 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartAirlines klagen transportministerie VS aan vanwege nieuwe regels

Airlines klagen transportministerie VS aan vanwege nieuwe regels

WASHINGTON – Verschillende Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen en een lobbyclub hebben het ministerie van Transport in de Verenigde Staten aangeklaagd. Zij zijn het niet eens met nieuwe regels, die hen verplichten bepaalde kosten voor reizigers vooraf bekend te maken.

Volgens het ministerie kan die regelgeving reizigers jaarlijks juist ruim een half miljard dollar per jaar besparen.

Het gaat dan bijvoorbeeld om extra kosten voor (hand)bagage of het annuleren of wijzigen van boekingen. De Amerikaanse overheid wil dat de luchtvaartmaatschappijen daar op voorhand duidelijk over communiceren naar hun klanten.

Maar de luchtvaartmaatschappijen beweren dat het ministerie van Transport daarmee haar bevoegdheden te buiten gaat. De regelgeving werd vorige maand bekendgemaakt.

De aanklacht werd ingediend door onder meer Delta Airlines, American Airlines en United Airlines. Ook brancheorganisatie Airlines for America doet mee. Zij noemen de nieuwe regels “willekeurig”, “grillig” en “in strijd met de wet”.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

onweer

Waarschuwing voor ‘stevige onweersbuien’ geldt niet meer

DE BILT - De code geel die door het KNMI was afgegeven voor de middag en avond voor de provincies Noord-Brabant, Gelderland, Utrecht en...