Clicky

zaterdag 27 juli 2024 - 07:54 uur
Transport GmbH
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsOpnieuw zware gevechten in uiterste noorden van Gazastrook

Opnieuw zware gevechten in uiterste noorden van Gazastrook

JABALIA – In Jabalia, enkele kilometers ten noorden van Gaza-Stad, wordt hevig gevochten tussen Israël en Hamas, melden zowel het Israëlische leger als Hamas.

Israël heeft in de nacht van zaterdag op zondag luchtaanvallen uitgevoerd boven de stad en stuurt zondag nieuwe tanks naar Jabalia. Daarmee wil het voorkomen dat Hamas zich in het gebied kan hergroeperen.

Volgens de woordvoerder van het leger, Daniel Hagari, heeft Israël de naar schatting 100.000 tot 150.000 inwoners van Jabalia opgeroepen de stad te verlaten. De VN-hulporganisatie UNWRA zegt bezorgd te zijn over de nieuwe oproep tot een evacuatie van Jabalia.

Volgens Israëlische media zou er onenigheid zijn binnen de regering over de nieuwe operaties in het noorden. De stafchef van het Israëlische leger, Herzi Halevi, zou tegen premier Benjamin Netanyahu hebben gezegd dat de nieuwe gevechten in het noorden, waar Israël eerder Hamas overwon en zich vervolgens terugtrok, wijzen op een gebrek aan strategie.

LEES OOK
Nieuw kabinet krijgt een minister voor Migratie
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Tientallen kabels doorgebrand op TGV-lijn richting noorden

PARIJS - Bij de sabotage van de hogesnelheidslijn van Parijs richting noorden zijn in Croisilles ongeveer veertig kabels doorgebrand, meldt de burgemeester van de...
×