Clicky

zondag 19 mei 2024 - 15:43 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsAVROTROS tekent protest aan tegen gang van zaken rond Joost Klein

AVROTROS tekent protest aan tegen gang van zaken rond Joost Klein

MALMÖ – De AVROTROS gaat bij de European Broadcasting Union (EBU) protest aantekenen tegen de “gang van zaken” rond de diskwalificatie van Joost Klein bij het songfestival. AVROTROS-directeur Taco Zimmerman zei dat in de uitzending van EenVandaag.

Dat betekent niet dat er toch nog een kans is voor Klein om zaterdag mee te kunnen doen aan de finale. “We hebben er alles aan gedaan om Joost op het podium te krijgen vanavond”, zei de directeur. Er is met de EBU gesproken om Klein publiekelijk excuses te laten maken en om bijvoorbeeld een statement uit te doen. Maar de EBU bleef volgens hem bij diskwalificatie. “We hadden het liefst gezien dat Joost gewoon zou optreden.”

Een boze Zimmerman herhaalt dat hij de diskwalificatie buitenproportioneel vindt. Klein mag niet meer meedoen nadat hij “een dreigende beweging” naar een camera maakte omdat hij niet gefilmd wilde worden. “Maar meer dan dat ook niet”, zei Zimmerman bij EenVandaag.

Er is verder geen contact geweest met de betrokken cameravrouw, laat Zimmerman weten. “Ze heeft ieder contact geweigerd. Met ons en met Joost.”

Volgens de AVROTROS-directeur is Klein “ontzaglijk verdrietig. Die zit in zak en as.”

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Opnieuw code geel in oosten en zuiden vanwege onweersbuien met veel...

DE BILT - Het KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien in Overijssel, Gelderland, Utrecht, Noord-Brabant en Limburg in de middag. Die buien kunnen zeer plaatselijk...