Clicky

zondag 19 mei 2024 - 12:37 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsAjax benoemt Geelen tijdelijk als algemeen directeur

Ajax benoemt Geelen tijdelijk als algemeen directeur

AMSTERDAM – Menno Geelen gaat voorlopig als algemeen directeur van Ajax aan de slag. De commercieel directeur blijft die functie uitoefenen totdat zijn club een nieuwe directeur heeft gevonden en die persoon voldoende is ingewerkt.

Ajax is op zoek naar een nieuwe directeur na het terugtreden van Alex Kroes, die zich schuldig zou hebben gemaakt aan handel met voorkennis in het aandeel Ajax. Kroes heeft zijn werkzaamheden bij Ajax inmiddels hervat als technisch directeur. Hij heeft een nieuw contract ondertekend dat medio 2026 afloopt, zo laat Ajax weten.

De 42-jarige Geelen is vanaf medio 2010 in dienst bij Ajax. In november 2016 maakte hij promotie van hoofd sponsoring naar commercieel directeur. Vanwege zijn tijdelijke functiewijziging draagt Geelen zijn huidige werkzaamheden voor dezelfde interim-periode over aan Cas Biesta, het huidige hoofd marketing en brand partnerships van Ajax.

Groot voetbalverleden

Door de tijdelijke benoeming van Geelen hoeft Michael van Praag de directie niet meer bij te staan als gedelegeerd commissaris. Hij kan zich weer volledig concentreren op zijn functie als voorzitter van de raad van commissarissen.

Met de tijdelijke benoeming van Geelen verschaft Ajax zich tijd in de zoektocht naar een geschikte algemeen directeur. Geelen was vorig jaar in beeld om algemeen directeur Edwin van der Sar op te volgen. De commercieel directeur gaf toen aan dat hij liever een algemeen directeur met een groot voetbalverleden bij Ajax ziet. Die mening heeft hij nog steeds.

‘Veel vertrouwen’

“Ik kijk ernaar uit om deze rol tijdelijk op me te nemen”, reageert Geelen in een persbericht. “Organisatorisch zijn we hiermee voor de komende periode op orde en creëren we de bestuurlijke rust die nodig is. De voortgang van het werk op voetbalvlak heeft nu de hoogste prioriteit. Alex Kroes en Marijn Beuker moeten samen met de mensen om hen heen vol door kunnen. Mijn taak is onder meer om ervoor om te zorgen dat zij zich hier op kunnen richten en dat tegelijkertijd ook alle andere afdelingen en collega’s optimaal kunnen functioneren.”

“Ik ben blij dat Menno dit wil doen”, stelt Van Praag. “Hij is een prima directeur die zowel intern als extern draagvlak heeft en dat zelf heeft afgedwongen door de goede en succesvolle manier waarop hij zijn werk voor Ajax al jarenlang doet. Daarnaast is het goed voor Ajax dat Alex vol energie aan de slag is gegaan in zijn nieuwe rol. Wij hebben voor de maanden die voor ons liggen veel vertrouwen in het directieteam dat er nu staat.”

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Opnieuw code geel in oosten en zuiden vanwege onweersbuien met veel...

DE BILT - Het KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien in Gelderland, Noord-Brabant en Limburg in de middag. Die buien kunnen vanaf 14.00 uur zeer...