Clicky

dinsdag 21 mei 2024 - 05:40 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsNetanyahu: ook zonder hulp van VS zal Israël doorvechten

Netanyahu: ook zonder hulp van VS zal Israël doorvechten

JERUZALEM – Israël zal zich “met hand en tand” verzetten, zelfs al zou het land er alleen voor staan. Dit liet de Israëlische premier Benjamin Netanyahu donderdag in een videoboodschap weten. De Amerikaanse president Joe Biden zei eerder dat de Verenigde Staten geen wapens meer aan Israël leveren als het doorgaat met de belegering van de stad Rafah in de Gazastrook.

Israël zegt dat het onmogelijk is om Hamas te verslaan zonder Rafah in te nemen. In een interview op de Amerikaanse televisie zei Netanyahu ook dat hij hoopt dat hij en Biden hun meningsverschillen over de oorlog in Gaza achter zich kunnen laten.

“We waren het vaak met elkaar eens, maar we hadden ook onze meningsverschillen. We hebben ze kunnen overbruggen. Ik hoop dat we ze ook nu kunnen overbruggen, maar we zullen doen wat we moeten doen om ons land te beschermen”, zei Netanyahu in het Amerikaanse praatprogramma Dr. Phil Primetime.

Volgens Netanyahu moeten Israëlische troepen Rafah binnentrekken om de overgebleven bataljons van Hamas te vernietigen. “We moeten de overwinning behalen. Dat betekent dat we al deze bataljons moeten vernietigen, en dat zullen we ook doen.”

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vliegtuig moet omkeren voor voorzorgslanding op Schiphol

SCHIPHOL -Een vliegtuig van KLM dat was opgestegen vanaf Schiphol moest maandagavond omkeren en op datzelfde vliegveld landen. De voorzorgslanding van de vlucht naar Glasgow...