Clicky

maandag 20 mei 2024 - 12:56 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsOpnieuw veel politie op de been in Amsterdam vanwege demonstratie bij Roeterseilandcampus...

Opnieuw veel politie op de been in Amsterdam vanwege demonstratie bij Roeterseilandcampus [+foto’s]

AMSTERDAM – De politie is donderdag aan het begin van de avond in groten getale aanwezig bij de Roeterseilandcampus van de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Daar heeft de pro-Palestijnse actiegroep Amsterdam Student Encampment een demonstratie aangekondigd tegen het “besluit van de universiteit om hun eigen studenten wreed te behandelen”.

Ook de Mobiele Eenheid van de politie is aanwezig.

Er staan rond 18.45 uur zo’n duizend demonstranten op het terrein. Ze dragen Palestijnse vlaggen en roepen leuzen als ‘Shame on UvA’, ‘Free Palestine’ en ‘The people united will never be defeated’. Richting agenten klinkt boegeroep.

De Amsterdamse politie laat op X weten dat de ME aanwezig is om “escalatie te voorkomen” en te zorgen dat demonstranten het afgesloten deel van het UvA-terrein niet op gaan.

De actievoerders vinden de inzet van de politie tijdens de pro-Palestijnse protesten de afgelopen dagen buitensporig. “Geen medeplichtigheid aan genocide en alle macht aan degenen die zich verzetten”, is te lezen in de oproep van de actiegroep op sociale media.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Recordwinst Ryanair ondanks vertraging levering nieuwe Boeings

DUBLIN - Ryanair heeft afgelopen boekjaar 184 miljoen passagiers vervoerd, bijna een kwart meer dan in het laatste jaar voor de coronapandemie. De Ierse...