Clicky

vrijdag 24 mei 2024 - 05:57 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsUNRWA schat dat 80.000 mensen Rafah ontvlucht zijn

UNRWA schat dat 80.000 mensen Rafah ontvlucht zijn

RAFAH – Sinds Israël de aanvallen op de stad Rafah heeft opgevoerd, hebben volgens de VN-organisatie voor Palestijnse vluchtelingen UNRWA zo’n 80.000 mensen de stad verlaten. De organisatie vindt dat de burgerbevolking wordt opgejaagd en eist een onmiddellijk staakt-het-vuren.

UNRWA schatte eerder deze week dat er zo’n 1,4 miljoen mensen in Rafah verbleven. Veruit de meesten komen uit andere delen van de Gazastrook en waren al eens gevlucht voor Israëlische aanvallen. Nu ook in Rafah een invasie dreigt, moeten mensen weer vertrekken. “De last is voor deze gezinnen ondragelijk. Het is nergens veilig”, schrijft UNRWA op X.

Er zitten ook medewerkers van de VN-organisatie zelf in Rafah. UNRWA zegt in de stad aanwezig te blijven om hulp te verlenen. Daarbij is wel nog de vraag hoe hulpgoederen aangevoerd kunnen worden.

De nabijgelegen grensovergang met Egypte is ingenomen door de Israëlische krijgsmacht en er komen geen hulpgoederen meer binnen. Israël zei dat twee andere grensovergangen wel geopend zouden worden, al komt voor zover bekend nog altijd lang niet genoeg voedsel en brandstof het gebied binnen.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Ynte Wiersma Oudehaske

Help jij mee morgen Ynte’s laatste wens te vervullen?

OUDEHASKE - De 18-jarige Ynte en zijn broer Sierd hebben beiden een stofwisselingsziekte. Met Ynte gaat het inmiddels zo slecht dat hij niet lang...