Clicky

maandag 27 mei 2024 - 02:54 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsActievoerders verhogen barricade bij bezetting UvA-terrein

Actievoerders verhogen barricade bij bezetting UvA-terrein

AMSTERDAM – De barricade die door demonstranten is opgeworpen bij de pro-Palestijnse bezetting van een terrein van de Universiteit van Amsterdam wordt verder opgehoogd.

Actievoerders verstevigen de blokkade woensdagmiddag met straatstenen en hogen die op met spullen zoals meubilair, fietsen, planken en dranghekken.

Demonstranten hebben een rij gevormd om de straatstenen door te geven, ziet een verslaggever van het ANP. Een deel van de straat ligt daardoor open.

Volgens AT5 ligt er ook een borstbeeld uit een van de bezette universiteitsgebouwen op de barricade. Bij de bezetting van het Binnengasthuisterrein zijn honderden mensen aanwezig. De actievoerders willen dat de UvA alle relaties met Israëlische instellingen opzegt.

Om 16.00 uur gaat een afvaardiging van de demonstranten opnieuw in gesprek met het universiteitsbestuur. De actievoerders bezetten het terrein in het centrum van Amsterdam sinds dinsdagavond.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Qatar Airways

Twaalf gewonden bij nieuw incident met turbulentie in vliegtuig

DUBLIN - In een vliegtuig van Qatar Airways dat onderweg was van Doha (Qatar) naar Dublin, zijn twaalf mensen lichtgewond geraakt door turbulentie boven...