Clicky

maandag 27 mei 2024 - 20:27 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsIsraëlische militairen bezig met invallen in Oost-Rafah

Israëlische militairen bezig met invallen in Oost-Rafah

RAFAH – De Israëlische krijgsmacht (IDF) is bezig met invallen in het oosten van Rafah. Daarbij zijn meerdere mensen gedood, meldt de IDF op Telegram. De krijgsmacht spreekt zelf van een “precieze contraterreuroperatie”.

Militairen doen invallen in “specifieke gebieden” in de stad, aldus de IDF. “De voorbije dag hebben IDF-militairen bij verschillende confrontaties terroristen uitgeschakeld en terroristische infrastructuur ontdekt, evenals ondergrondse schachten op verschillende plekken in de oostelijke delen van Rafah.”

De Israëlische krijgsmacht is al langer bezig met aanvallen op Rafah. Daarbij werd dinsdag ook de belangrijke grensovergang ingenomen. Dat heeft internationaal tot veel kritiek geleid.

Burgerbevolking

Humanitaire organisaties waarschuwen dat een grootschalige invasie rampzalige gevolgen zou hebben voor de burgerbevolking van Rafah, die door het geweld en allerlei tekorten toch al in de knel zit. Een aantal landen zegt er om diezelfde reden op tegen te zijn, waaronder Israëls machtigste bondgenoot, de Verenigde Staten. Israël zegt dat de operatie noodzakelijk is, omdat er nog Hamasstrijders in het gebied zouden zitten.

De IDF heeft naar eigen zeggen ook luchtaanvallen uitgevoerd op honderd doelen in de hele Gazastrook. Daarbij zouden “militaire gebouwen, observatieposten, lanceerposten en overige militaire infrastructuur” onder vuur zijn genomen.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS