Clicky

dinsdag 21 mei 2024 - 05:56 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsPolitie slaat in op demonstranten UvA

Politie slaat in op demonstranten UvA

AMSTERDAM – De politie heeft dinsdagmiddag ingeslagen op betogers die meedoen aan een demonstratie bij de Universiteit van Amsterdam (UvA). Dat ziet een ANP-verslaggever ter plaatse. Zeker twee agenten zouden een wapenstok hebben gebruikt. Het gebeurde ter hoogte van het Holocaust Namenmonument.

Agenten probeerden demonstranten die zich via de Weesperstraat richting het centrum wilden bewegen tegen te houden. Verschillende politiebusjes blokkeren daar de weg. De demonstranten probeerden langs de busjes te komen.

De politie zegt op het sociale medium X dat de Mobiele Eenheid de Weesperstraat heeft afgesloten “om de veiligheid te kunnen waarborgen” en dat agenten schilden gebruikten om demonstranten op afstand te houden. “Een demonstrant die over een bus wilde springen is op afstand gehouden met een wapenstok.”

Inmiddels is de situatie weer rustig. De demonstranten hebben hun weg vervolgd en zijn afgeslagen.

Zeker duizenden docenten en studenten demonstreren dinsdag om solidariteit te uiten met pro-Palestijnse studenten die maandag een protestkamp opzetten bij de Roeterseilandcampus van de UvA. In de nacht van maandag op dinsdag ontruimde de politie het tentenkamp.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vliegtuig moet omkeren voor voorzorgslanding op Schiphol

SCHIPHOL -Een vliegtuig van KLM dat was opgestegen vanaf Schiphol moest maandagavond omkeren en op datzelfde vliegveld landen. De voorzorgslanding van de vlucht naar Glasgow...