Clicky

vrijdag 24 mei 2024 - 06:51 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartEmirates vernieuwt nog eens 71 A380's en B777's

Emirates vernieuwt nog eens 71 A380’s en B777’s

AMSTERDAM – Emirates onthult dat het nog eens 43 A380’s en 28 Boeing 777-toestellen gaat renoveren, waarmee het retrofitprogramma uitbreidt naar 191 toestellen.

De oorspronkelijke planning omvatte 120 toestellen – 67 A380’s en 53 777’s – die een volledige opknapbeurt zouden krijgen. De Boeing 777 blijft de ruggengraat van de Emirates-vloot, terwijl de A380 de favoriet van de reiziger is. De uitbreiding van het programma zorgt ervoor dat Emirates passagiers blijft voorzien van een ongeëvenaarde reiservaring.

Investering van extra miljarden

President van Emirates Airline, Sir Tim Clark, verklaarde: “We investeren extra miljarden in het retrofitprogramma om innovatieve cabineproducten te introduceren in meer van onze A380’s en Boeing 777’s. Dit toont een duidelijke toewijding om de reisbeleving voor onze passagiers te verbeteren met eersteklas producten in elke cabine. De toevoeging van meer toestellen met onze nieuwste generatie stoelen, bijgewerkte cabine afwerkingen en een eigentijds kleurenpalet markeert een belangrijke stap om ervoor te zorgen dat meer reizigers consequent onze premium producten kunnen ervaren op beide vliegtuigtypes.”

Debuut Business Class stoelen

Tot op heden heeft Emirates 22 A380-toestellen gerenoveerd, en in juli van dit jaar zal het eerste Boeing 777-toestel een interieurvernieuwing ondergaan. Elk Boeing 777-toestel heeft ongeveer twee weken nodig voordat het is opgeknapt en weer in dienst wordt genomen. De plannen omvatten de renovatie van de First Class cabine, het debuut van de Business Class stoelen in een vernieuwde 1-2-1 stoelconfiguratie, naast 24 van de nieuwste Premium Economy stoelen, waardoor passagiers uit meer premium opties kunnen kiezen.

Vier cabines

Samen met de toevoeging van de Premium Economy cabine zal de Emirates Boeing 777 worden ingericht met 332 stoelen in vier cabines, waaronder acht First Class suites, 40 Business Class stoelen en 260 Economy Class stoelen. Om ruimte te maken voor de nieuwe Premium Economy cabine worden 50 Economy stoelen verwijderd.

Interne renovatiewerkzaamheden

Het opknapwerk voor de Emirates-vloot wordt volledig in eigen beheer uitgevoerd in het Engineering Centre van de luchtvaartmaatschappij. Zodra het laatste toestel uit het retrofitprogramma rolt en het project volledig is afgerond, zal de luchtvaartmaatschappij 8.104 Premium Economy-stoelen, 1.894 vernieuwde First Class-suites, 11.182 opgewaardeerde Business Class-stoelen en 21.814 Economy Class-stoelen hebben geïnstalleerd.

Premium Economy netwerk

Emirates vliegt momenteel met de vernieuwde A380 toestellen met Premium Economy naar New York JFK, Los Angeles, San Francisco, Houston, London Heathrow, Sydney, Auckland, Christchurch, Melbourne, Singapore, Mumbai, Bangalore, Sao Paulo en Dubai. De luchtvaartmaatschappij breidt de diensten met de nieuwe cabine begin juni uit naar Osaka.
Tegen februari 2025 zal de luchtvaartmaatschappij 42 steden bedienen met Premium Economy, waarbij de A350 in september van dit jaar aan de vloot wordt toegevoegd, naast de onlangs gerenoveerde Boeing 777’s die later deze zomer ook meer steden zullen bedienen met de zeer gewilde cabine.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Ynte Wiersma Oudehaske

Help jij mee morgen Ynte’s laatste wens te vervullen?

OUDEHASKE - De 18-jarige Ynte en zijn broer Sierd hebben beiden een stofwisselingsziekte. Met Ynte gaat het inmiddels zo slecht dat hij niet lang...