Clicky

zondag 19 mei 2024 - 17:58 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsIsraël neemt Palestijnse zijde van grensovergang Rafah in

Israël neemt Palestijnse zijde van grensovergang Rafah in

RAFAH – De Israëlische krijgsmacht (IDF) heeft de Palestijnse kant van de grensovergang bij Rafah ingenomen. Militairen hebben het gebied “operationeel onder controle” en militairen doorzoeken het gebied, aldus de IDF. Ook de grensovergang bij Kerem Shalom is dicht.

De IDF zegt dat in het oosten van Rafah een contraterreuroperatie werd uitgevoerd. De krijgsmacht stelt aanwijzingen te hebben dat de grensovergang gebruikt werd “voor terreurdoeleinden”. Er zouden drie tunnels gevonden zijn en er werden “zo’n twintig terroristen” gedood, schrijft de IDF op Telegram.

Rafah ligt in het zuiden van Gaza, aan de grens met Egypte. Het is de belangrijkste aanvoerroute voor hulpgoederen en voedsel. De Gazaanse grensautoriteit bevestigt dat de overgang dicht is en dat er Israëlische tanks staan. Bronnen bij humanitaire organisaties zeggen tegen persbureau Reuters dat de aanvoer van hulpgoederen via Rafah stilligt.

Israël lijkt zich ook voor te bereiden op een grootschalige aanval op de stad. Inwoners in delen van de stad hebben opdracht gekregen te vertrekken.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Opnieuw code geel in oosten en zuiden vanwege onweersbuien met veel...

DE BILT - Het KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien in Overijssel, Gelderland, Utrecht, Noord-Brabant en Limburg in de middag. Die buien kunnen zeer plaatselijk...