Clicky

maandag 27 mei 2024 - 11:17 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsNieuwszender Al Jazeera op zwart in Israël

Nieuwszender Al Jazeera op zwart in Israël

JERUZALEM – Al Jazeera is uit de lucht gehaald in Israël. Na de beslissing van de regering om de activiteiten van de Qatarese nieuwszender te verbieden, is de zender nu op zwart gegaan.

De Israëlische krant Haaretz meldt dat Israëlische troepen een hotelkamer zijn binnengevallen waar Al Jazeera-journalisten werkten. Ze zouden spullen in beslag hebben genomen.

De regering van premier Benjamin Netanyahu heeft de activiteiten van Al Jazeera stopgezet, omdat de zender als “propagandakanaal” van Hamas zou fungeren.

Al Jazeera ontkent de beschuldigingen dat het een spreekbuis is en dat journalisten banden zouden hebben met de Palestijnse beweging.

De zender noemt het Israëlische verbod “crimineel” en ziet het als een aanval op de persvrijheid. Israël zou willen verbergen wat er gebeurt tijdens de oorlog in de Gazastrook, waar Al Jazeera als een van de weinige internationale media journalisten heeft. Een woordvoerder van de Internationale Journalisten Federatie noemt het een “belachelijke” beslissing van Israël en verwerpt het besluit.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS