Clicky

maandag 27 mei 2024 - 04:46 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeerIn het midden en zuiden van het land overlast door onweer en...

In het midden en zuiden van het land overlast door onweer en zware regenbuien [+video]

ROERMOND – In het midden en het zuiden van het land is overlast door onweer, hagel en hevige regenbuien. Het KNMI heeft code geel afgegeven voor Zeeland, Zuid-Holland, Noord-Holland, Brabant, Utrecht, Gelderland, Flevoland en Limburg.

Zo meldt Rijkswaterstaat dat de A2 richting Eindhoven dicht is tussen knooppunt Kruisdonk en Meerssen omdat er water op de weg ligt. Verkeer wordt omgeleid via de A79 en A76. Ook rijden de treinen tussen Weert en Roermond niet door blikseminslag, meldt de NS. Dit duurt naar verwachting tot 23.30 uur. De spoorwegmaatschappij laat weten dat de treinbeperkingen tussen Sittard en Maastricht die eerder op de avond door wateroverlast waren ontstaan voorbij zijn.

Een woning aan de Koedijk in Huizen werd getroffen door de bliksem, meldt de brandweer. In Lierop is een huis volledig in vlammen opgegaan nadat brand was uitgebroken op het rieten dak. De brandweer onderzoekt of de brand door blikseminslag is veroorzaakt.

Op regionale media is te zien dat verschillende straten zijn ondergelopen met regenwater.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Qatar Airways

Twaalf gewonden bij nieuw incident met turbulentie in vliegtuig

DUBLIN - In een vliegtuig van Qatar Airways dat onderweg was van Doha (Qatar) naar Dublin, zijn twaalf mensen lichtgewond geraakt door turbulentie boven...