Clicky

vrijdag 17 mei 2024 - 11:03 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsIsraël geeft reiswaarschuwing af voor Eurovisie Songfestival

Israël geeft reiswaarschuwing af voor Eurovisie Songfestival

MALMO – Israël heeft een reiswaarschuwing afgegeven voor burgers die naar het Eurovisie Songfestival in Zweden willen. De Nationale Veiligheidsraad van Israël zei dat terroristen Israëliërs daar als een doelwit kunnen zien.

Nieuwssite The Times of Israel bericht dat Israëliërs bij een noodgeval instructies zullen krijgen via een speciale app van de strijdkrachten, Home Front Command. Die wordt normaliter gebruikt bij raketaanvallen en incidenten als aardbevingen.

Binnen de Joodse gemeenschap in gaststad Malmö bestaan ook zorgen over mogelijke ongeregeldheden als tijdens het muziekevenement wordt gedemonstreerd tegen Israël. Dat land stuurt zangeres Eden Golan naar de competitie.

“Ik kan niet zeggen dat ik me geen zorgen maak”, erkent een gids bij een synagoge in Malmö tegenover persbureau Reuters. “Nu Israël meedoet aan het Eurovisie Songfestival zullen de emoties nog verder oplopen. Misschien wordt de synagoge een doelwit bij protesten. Het is niet ondenkbaar.”

In Malmö, een stad met een grote moslimgemeenschap, staat in aanloop naar het songfestival ook een koranverbranding gepland. Die moet vrijdag plaatsvinden, berichten Zweedse media. De politie heeft er toestemming voor gegeven. Er zou ook voor zaterdag een aanvraag zijn ingediend voor een verbranding van het heilige boek van de moslims.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vliegen wordt volgens ING-rapport voorlopig alleen maar duurder

AMSTERDAM - Vliegen wordt voorlopig alleen maar duurder, waarschuwt ING in een net verschenen rapport. Luchtvaartmaatschappijen kampen met een tekort aan vliegtuigen, arbeidskrachten en...