Clicky

zaterdag 18 mei 2024 - 15:17 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerEinde aan maandenlange blokkades op grens Polen en Oekraïne

Einde aan maandenlange blokkades op grens Polen en Oekraïne

WARSCHAU/KYIV – Poolse boeren hebben na maanden een einde gemaakt aan de blokkades van de grenzen met Oekraïne. De regeringen in Warschau en Kyiv melden dat ze overeenstemming hebben bereikt over het conflict rond de export van landbouwproducten.

De Oekraïense minister van Landbouw Mykola Solsky zegt dat de onderhandelingen niet makkelijk waren, maar “het belangrijkste is dat we een resultaat hebben”. De grenswacht zegt dat alle grenzen weer open zijn en dat de eerste vrachtwagens al tussen de beide landen rijden.

Poolse boeren begonnen eind vorig jaar met het blokkeren van de grenzen, omdat ze ontevreden waren over de afspraken rond de import uit Oekraïne. In hun ogen werden de Oekraïense collega’s voorgetrokken en ging dat ten koste van de Poolse landbouwsector.

Het is nog steeds niet de bedoeling dat Oekraïens graan wordt geïmporteerd in Polen, maar de vrachtwagens mogen wel doorrijden naar andere landen. De twee landen zullen volgens Kyiv beter samenwerken om ervoor te zorgen dat er geen blokkades meer zullen zijn.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

AB Texel neemt GMP-bulktransport over van Stam Transport

OUDESCHILD - AB Texel neemt per 1 juli 2024 het bulktransport van GMP-producten over van Stam Transport uit Waalwijk en verdicht daarmee zijn netwerk...