Clicky

vrijdag 24 mei 2024 - 06:50 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsRotterdammers aangehouden om grote brand in Berkel en Rodenrijs

Rotterdammers aangehouden om grote brand in Berkel en Rodenrijs

BERKEL EN RODENRIJS – In het Zuid-Hollandse Berkel en Rodenrijs is zondagmiddag een grote brand uitgebroken. De politie zegt op X rekening te houden met brandstichting.

Twee mannen van 21 en 28 jaar oud zijn aangehouden. Het ging om een Rotterdammer en een man zonder vaste woon- of verblijfplaats. Volgens de veiligheidsregio raakte niemand gewond.

De politie doet onderzoek naar de brand en naar de precieze rol van de verdachten en vraagt getuigen zich te melden.

De brand brak halverwege de middag uit in een schuur naast een woning aan de Noordeindseweg. Verschillende hulpdiensten zijn ter plaatse gekomen om het vuur onder controle te krijgen. De schuur staat inmiddels volledig in brand. Rond 22.00 uur kon een woordvoerder van de veiligheidsregio niet zeggen hoelang het nog duurt tot de brand geblust is.

Veel rook

Het vuur woedt onder meer in het rieten dak van het pand. De brandweer heeft daarom een team ingezet dat gespecialiseerd is in het blussen van rieten daken.

Bij de brand komt veel rook vrij. De veiligheidsregio waarschuwt omwonenden om binnen te blijven en ramen en deuren te sluiten.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Ynte Wiersma Oudehaske

Help jij mee morgen Ynte’s laatste wens te vervullen?

OUDEHASKE - De 18-jarige Ynte en zijn broer Sierd hebben beiden een stofwisselingsziekte. Met Ynte gaat het inmiddels zo slecht dat hij niet lang...