Clicky

maandag 20 mei 2024 - 10:53 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsPro-Palestijnse activisten blokkeren weg in Amsterdam

Pro-Palestijnse activisten blokkeren weg in Amsterdam

AMSTERDAM -Zo’n dertig actievoerders blokkeren zaterdag de Piet Heinkade in Amsterdam. Ze zitten op de grond op de weg met Palestijnse vlaggen en roepen leuzen tegen de oorlog en tegen koning Willem-Alexander. De aanwezigheid van een groep Oranjefans die strandde door de blokkade leidde kort tot onrust.

De demonstranten verzamelden zich zaterdagochtend in de regen nabij het Centraal Station en liepen van daar naar de Piet Heinkade waar ze ter hoogte van Pakhuis de Zwijger een kruispunt deels blokkeren. De weg loopt richting het centrum. Ze schreeuwen leuzen als ‘from the river to the sea’ en ‘not my leader not my king’.

Een groep Oranjefans in een bus die niet verder kon door de blokkade zette harde muziek aan pal naast de demonstratie. De actievoerders riepen daar hun leuzen doorheen. Een aantal mensen raakte kort slaags met elkaar, maar de politie haalde hen uit elkaar.

De politie was op de hoogte van de blokkade en laat deze vooralsnog toe.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Code geel voor onweer op pinkstermaandag, ook dinsdag hevige buien

DE BILT - Het KNMI waarschuwt voor onweersbuien die maandagmiddag in het noorden en westen van het land kunnen leiden tot wateroverlast. Volgens het...