Clicky

zondag 19 mei 2024 - 15:49 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsCurator heeft koper voor failliete e-brommerfabrikant Eysing

Curator heeft koper voor failliete e-brommerfabrikant Eysing

DEN BOSCH – Er is een koper gevonden voor het vorige maand failliet verklaarde Eysing, een fabrikant van elektrische brommers. Welke partij het bedrijf overneemt, wil curator Bas van Dooren niet zeggen. Daarmee ligt een doorstart in het verschiet, maar “voor hetzelfde geld legt de koper het voor een jaar op de plank”, aldus Van Dooren.

De curator liet eerder al weten dat er “genoeg interesse” was voor Eysing, maar dat er geen hoge druk achter een doorstart zat. Volgens Van Dooren wordt mogelijk volgende week bekend wie de nu nog onbekende partij is.

De fabrikant van elektrische brommers, met de lijnen van een vooroorlogse motorfiets, werd begin maart failliet verklaard. Het bedrijf moest noodgedwongen de werkzaamheden stoppen, omdat de oprichters, vier vrienden uit Vught, geen “noodzakelijke financiering” hadden gevonden. Volgens de onderneming deed de opkomst van massaproducten uit Azië en de concurrentie van fatbikes het bedrijf mede de das om.

Eysing ging in 2017 officieel van start. Bij het ontwerp van de elektrische brommers, met de accu verwerkt in de tank, lieten de Brabanders zich inspireren door het roemruchte Eysink, de oudste fabrikant van Nederlandse auto’s en motorfietsen. Er rijden een kleine 150 retrobrommers rond in Nederland van het merk Eysing.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Opnieuw code geel in oosten en zuiden vanwege onweersbuien met veel...

DE BILT - Het KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien in Overijssel, Gelderland, Utrecht, Noord-Brabant en Limburg in de middag. Die buien kunnen zeer plaatselijk...