Clicky

maandag 20 mei 2024 - 11:56 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsMedia: Israël zou vrijlaten van minder gegijzelden accepteren

Media: Israël zou vrijlaten van minder gegijzelden accepteren

JERUZALEM – Volgens mediaberichten is Israël bereid af te zien van de oorspronkelijke eis van het vrijlaten van veertig gegijzelden door Hamas in ruil voor een tijdelijk staakt-het-vuren. Israëlische media hebben donderdag gemeld dat Israël bereid zou zijn de vrijlating van twintig gijzelaars te accepteren, zolang het vrouwen, mannen boven de vijftig en ernstig zieken zijn.

Het oorlogskabinet heeft het Israëlische team van onderhandelaars opgedragen dit te bespreken met een Egyptische delegatie die vrijdag in Tel Aviv arriveert, aldus de Israëlische mediaberichten.

The Times of Israel meldt dat Israël hiertoe bereid zou zijn nadat Hamas een eerder voorstel had afgeslagen dat uitging van het vrijlaten van veertig gegijzelden. Hamas beweerde dat het niet zoveel gegijzelden in die categorieën had die nog steeds in leven zijn.

Een hooggeplaatste Israëlische functionaris heeft ontkend dat het om twintig gegijzelden zou gaan. Het zou volgens de functionaris om 33 gegijzelden gaan, het aantal vrouwelijke, seniore en zieke mensen dat nog steeds in Gaza wordt vastgehouden. Volgens Hamas ligt dat getal dichter bij de twintig, aldus The Times of Israel.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Recordwinst Ryanair ondanks vertraging levering nieuwe Boeings

DUBLIN - Ryanair heeft afgelopen boekjaar 184 miljoen passagiers vervoerd, bijna een kwart meer dan in het laatste jaar voor de coronapandemie. De Ierse...