Clicky

dinsdag 21 mei 2024 - 06:28 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsInvesteerder KKR neemt Hans Anders-moederbedrijf nexeye over

Investeerder KKR neemt Hans Anders-moederbedrijf nexeye over

GORINCHEM -De grote Amerikaanse investeringsmaatschappij KKR neemt het moederbedrijf nexeye van optiek- en hoorzorgketen Hans Anders over van het Britse investeringsbedrijf 3i Group. De partijen hebben daarvoor een definitieve koopovereenkomst getekend.

Het in Gorinchem gevestigde nexeye is ook eigenaar van de ketens eyes+more en Direkt Optik. Financiële details over de overname werden niet gemeld. Volgens nexeye kunnen onder de vleugels van KKR de groeiambities in optiek- en hoorzorg versneld worden, zowel in bestaande als nieuwe markten.

Nexeye heeft 3500 werknemers en telt 719 winkels in Nederland, België, Duitsland, Oostenrijk en Zweden. Onder het eigenaarschap van 3i nam nexeye in 2019 eyes+more over.

Digitale innovatieslag

Nexeye-topman Bart van den Nieuwenhof zegt dat onder 3i de organisatie werd versterkt en dat bestaande winkels werden gemoderniseerd en ook nieuwe winkels opengingen. Ook werd een digitale innovatieslag gemaakt. “En nu zijn we er klaar voor om dit groeipad samen met KKR te vervolgen.”

“We zijn ervan overtuigd dat onze investering in nexeye het bedrijf in de beste uitgangspositie zal brengen om toekomstige groeikansen te benutten en het op de lange termijn tot marktleider binnen de Europese optiek- en hoorzorgsector te maken”, stelt KKR.

Batavus

De Amerikaanse investeerder is in Nederland onder meer bekend als eigenaar van fietsenbedrijf Accell, met merken als Sparta en Batavus.

De overname van nexeye moet nog wel worden goedgekeurd door toezichthouders.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vliegtuig moet omkeren voor voorzorgslanding op Schiphol

SCHIPHOL -Een vliegtuig van KLM dat was opgestegen vanaf Schiphol moest maandagavond omkeren en op datzelfde vliegveld landen. De voorzorgslanding van de vlucht naar Glasgow...