Clicky

zaterdag 18 mei 2024 - 15:25 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSLuchtvaartHinder vliegverkeer door staking Franse luchtverkeersleiders

Hinder vliegverkeer door staking Franse luchtverkeersleiders

PARIJS – Het luchtverkeer in grote delen van Europa dreigt donderdag grote hinder te ondervinden door een staking van Franse luchtverkeersleiders. De staking heeft niet alleen gevolgen voor vluchten naar Frankrijk, maar ook voor vluchten door het luchtruim van het land. Op Schiphol moesten donderdagochtend diverse vluchten naar Frankrijk worden geannuleerd.

Ryanair waarschuwt dat het meer dan driehonderd vluchten moet annuleren als gevolg van de acties. Eerder leek het erop dat de luchtverkeersleiders de staking zouden afblazen. Met de belangrijkste vakbond voor luchtverkeersleiders SNCTA was woensdag een overeenkomst over salarisverhogingen en andere arbeidsvoorwaarden bereikt. Het akkoord kwam echter te laat om verstoringen van het luchtverkeer te voorkomen, omdat de onderhandelingen met andere vakbonden nog niet waren afgerond.

Luchtvaartmaatschappijen vrezen dat de stakingen van de luchtverkeersleiding een risico vormen voor de Olympische Spelen in Parijs als ze er niet uitkomen met vakbonden. Tijdens de Spelen zullen naar verwachting meer dan een miljoen reizigers van en naar Parijs vliegen.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

AB Texel neemt GMP-bulktransport over van Stam Transport

OUDESCHILD - AB Texel neemt per 1 juli 2024 het bulktransport van GMP-producten over van Stam Transport uit Waalwijk en verdicht daarmee zijn netwerk...