Clicky

dinsdag 21 mei 2024 - 05:32 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsTesla schrapt 400 banen in Duitse fabriek door zwakke verkopen

Tesla schrapt 400 banen in Duitse fabriek door zwakke verkopen

BERLIJN – De Amerikaanse fabrikant van elektrische auto’s Tesla schrapt vierhonderd banen in zijn enige Europese fabriek, in de buurt van Berlijn. Tesla maakte onlangs bekend wereldwijd ruim 10 procent van de banen te schrappen.

“De momenteel afzwakkende verkoopmarkt voor elektrische auto’s stelt ook Tesla voor uitdagingen”, geeft het bedrijf als een van de redenen voor de ontslagronde.

Tesla kampt al langere tijd met tegenvallende verkopen, vooral door felle concurrentie op de belangrijke Chinese automarkt.

Vorige week maakte Tesla al bekend dat het aantal tijdelijke werknemers in zijn fabriek in Grünheide, net buiten Berlijn, met driehonderd wordt teruggebracht. Het gaat om flexwerkers die via een uitzendbureau bij Tesla werken. Daar werken momenteel meer dan 12.000 mensen. Wereldwijd heeft het Amerikaanse bedrijf ongeveer 140.000 mensen in dienst.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vliegtuig moet omkeren voor voorzorgslanding op Schiphol

SCHIPHOL -Een vliegtuig van KLM dat was opgestegen vanaf Schiphol moest maandagavond omkeren en op datzelfde vliegveld landen. De voorzorgslanding van de vlucht naar Glasgow...