Clicky

zondag 19 mei 2024 - 14:18 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsTweede aanhouding in cold case doodgeschoten Tonny ter Horst

Tweede aanhouding in cold case doodgeschoten Tonny ter Horst

DIDAM – De politie heeft dinsdagochtend een 53-jarige man uit Didam aangehouden voor betrokkenheid bij de dood van Tonny ter Horst.

Tonny werd op 9 oktober 2000 in Terborg doodgeschoten, toen hij twee mannen tegen het lijf liep die vluchtten na een mislukte overval.

De aangehouden verdachte zit in beperkingen en mag daarom alleen contact hebben met zijn advocaat. Om die reden kan de politie geen verdere informatie delen.

Op 9 april hield het onderzoeksteam een 50-jarige man uit Doetinchem aan voor betrokkenheid bij de dood van Tonny. Hij zit nog vast.

Maandag 18 maart maakte het onderzoeksteam bekend dat de zaak heropend werd nadat nieuwe informatie binnen was gekomen. Op basis van de nieuwe informatie had het onderzoeksteam aanwijzingen dat er meer mensen iets moesten weten over wie er betrokken waren bij de dood van Tonny.

Door de zaak weer onder de aandacht te brengen, hoopte het onderzoeksteam dat mensen na 23 jaar alsnog zouden gaan praten.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Opnieuw code geel in oosten en zuiden vanwege onweersbuien met veel...

DE BILT - Het KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien in Gelderland, Noord-Brabant en Limburg in de middag. Die buien kunnen vanaf 14.00 uur zeer...