Clicky

maandag 27 mei 2024 - 06:36 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWeer & VerkeerZorgen over economie door slechte staat Van Brienenoordbrug

Zorgen over economie door slechte staat Van Brienenoordbrug

ROTTERDAM – De Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) maakt zich grote zorgen over de slechte staat van de infrastructuur in de regio door achterstallig onderhoud. Vooral de Van Brienenoordbrug bij Rotterdam, een van de belangrijkste verbindingen van het land, is er slecht aan toe.

“Dat heeft grote gevolgen voor de Nederlandse economie, bereikbaarheid en woningbouwopgave en zet Nederland op slot”, schrijft de MRDH aan informateurs Richard van Zwol en Elbert Dijkgraaf.

Groot onderhoud en renovatie aan cruciale infrastructuur, veelal stammend uit de jaren vijftig en zestig, zijn volgens de MRDH cruciaal. Ook zijn volgens de Metropoolregio nieuwe investeringen nodig.

“De uitgestelde vervanging met vier jaren door Rijkswaterstaat van de Van Brienenoordbrug in Rotterdam – de drukste brug van Nederland waar dagelijks bijna een kwart miljoen voertuigen uit heel Nederland gebruik van maken – staat symbool voor het achterstallig onderhoud.”

Als niet snel actie wordt ondernomen loopt Nederland volgens de MRDH vast.

“De kans bestaat dat komend jaar al lagere snelheden nodig zijn en rijstroken op de Van Brienenoordbrug afgesloten moeten worden om instortingsgevaar te voorkomen. Verkeer gaat zijn weg zoeken via andere routes in de regio, wat zal zorgen voor enorme files van Leiden tot aan Breda, meer sluipverkeer en verkeersonveiligheid. Door het achterstallig onderhoud zijn alternatieve weg- en ov-routes niet in staat om al deze verkeersstromen op te vangen.”

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Qatar Airways

Twaalf gewonden bij nieuw incident met turbulentie in vliegtuig

DUBLIN - In een vliegtuig van Qatar Airways dat onderweg was van Doha (Qatar) naar Dublin, zijn twaalf mensen lichtgewond geraakt door turbulentie boven...