Clicky

vrijdag 24 mei 2024 - 05:51 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerBoetes en meerdere waarschuwingen tijdens ADR-controle

Boetes en meerdere waarschuwingen tijdens ADR-controle [+foto’s]

ROTTERDAM – Maandag heeft de Inspectie Leefomgeving en Transport samen met de RDW in Rotterdam in totaal zestien vrachtwagens met gevaarlijke stoffen gecontroleerd. Tijdens deze inspecties is twee keer een proces-verbaal opgemaakt, één keer een boeterapport opgemaakt en zijn diverse waarschuwingen gegeven voor onvolledige omschrijvingen op het vervoersdocument, de uitrusting en het onvoldoende stuwen van lading. Ook werd een vervoerder gewaarschuwd voor het onjuist monteren van de oranje borden.

Zo werd er een Proces-Verbaal opgemaakt voor een chauffeur die zijn lading niet had vastgezet, terwijl hij wel de middelen had om dit te doen, zegt de ILT na afloop van de controle.

Controle Gevaarlijke Stoffen Rotterdam
Foto: Inspectie Leefomgeving en Transport

Daarnaast kreeg een vervoerder een Proces-Verbaal vanwege een transport met een laadeenheid met lithiumbatterijen zonder oranje borden en op het vervoersdocument stond geen omschrijving van de gevaarlijke stof. Omdat de uitrusting en de brandblusmiddelen ook niet in voldoende mate aanwezig waren, is dit transport opgehouden.

Voor wat de controle op de rij- en rusttijden betreft, is er één keer een boeterapport opgemaakt voor het doorbrengen van de normale wekelijkse rust in de cabine. Dit is niet toegestaan. De werkgever moet zorgen voor accommodatie of dat een chauffeur kan terugkeren naar zijn standplaats.

Ook werden waarschuwingen gegeven voor het niet invoeren van de landcode, meldt de ILT.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Ynte Wiersma Oudehaske

Help jij mee morgen Ynte’s laatste wens te vervullen?

OUDEHASKE - De 18-jarige Ynte en zijn broer Sierd hebben beiden een stofwisselingsziekte. Met Ynte gaat het inmiddels zo slecht dat hij niet lang...