Clicky

zaterdag 27 juli 2024 - 07:14 uur
Transport GmbH
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsMedia: massagraf gevonden in Nasser-ziekenhuis in Gaza

Media: massagraf gevonden in Nasser-ziekenhuis in Gaza

KHAN YOUNIS – Binnen het complex van het Nasser-ziekenhuis in de stad Khan Younis is een massagraf gevonden. AFP meldt op basis van de Gazaanse autoriteiten dat zeker vijftig lichamen zijn geborgen, nieuwszender Al Jazeera heeft het zelfs over 180 lichamen.

De zoekoperatie gaat nog verder. Onder de doden zouden ook kinderen zijn. Volgens het Gazaanse bureau voor civiele bescherming zijn sommige personen gemarteld voor hun dood.

Hamas spreekt over een massagraf van mensen “die in koelen bloede zijn geëxecuteerd en zijn begraven met militaire bulldozers op de binnenplaats van het ziekenhuis”. Het Israëlische leger zegt de berichten te onderzoeken.

Bombardementen

De zuidelijke stad Khan Younis was maandenlang doel van Israëlische bombardementen en er werd zwaar gevochten. Het Nasser-ziekenhuis werd een tijd door Israëlische militairen bezet. Op 7 april trok het Israëlische leger zich grotendeels terug uit het zuiden van de Gazastrook.

Vorige week kwamen berichten naar buiten over de vondst van een massagraf in het Al Shifa-ziekenhuis in Gaza-Stad in het noorden van het gebied.

LEES OOK
Armoedefonds: organisaties zien stijging hulpvragen
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Tientallen kabels doorgebrand op TGV-lijn richting noorden

PARIJS - Bij de sabotage van de hogesnelheidslijn van Parijs richting noorden zijn in Croisilles ongeveer veertig kabels doorgebrand, meldt de burgemeester van de...
×