Clicky

maandag 27 mei 2024 - 11:27 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsMedia: massagraf gevonden in Nasser-ziekenhuis in Gaza

Media: massagraf gevonden in Nasser-ziekenhuis in Gaza

KHAN YOUNIS – Binnen het complex van het Nasser-ziekenhuis in de stad Khan Younis is een massagraf gevonden. AFP meldt op basis van de Gazaanse autoriteiten dat zeker vijftig lichamen zijn geborgen, nieuwszender Al Jazeera heeft het zelfs over 180 lichamen.

De zoekoperatie gaat nog verder. Onder de doden zouden ook kinderen zijn. Volgens het Gazaanse bureau voor civiele bescherming zijn sommige personen gemarteld voor hun dood.

Hamas spreekt over een massagraf van mensen “die in koelen bloede zijn geëxecuteerd en zijn begraven met militaire bulldozers op de binnenplaats van het ziekenhuis”. Het Israëlische leger zegt de berichten te onderzoeken.

Bombardementen

De zuidelijke stad Khan Younis was maandenlang doel van Israëlische bombardementen en er werd zwaar gevochten. Het Nasser-ziekenhuis werd een tijd door Israëlische militairen bezet. Op 7 april trok het Israëlische leger zich grotendeels terug uit het zuiden van de Gazastrook.

Vorige week kwamen berichten naar buiten over de vondst van een massagraf in het Al Shifa-ziekenhuis in Gaza-Stad in het noorden van het gebied.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS