Clicky

donderdag 23 mei 2024 - 09:17 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsFrans Timmermans ontkent oproep tot geweld tegen Wilders

Frans Timmermans ontkent oproep tot geweld tegen Wilders

DEN HAAG -GroenLinks-PvdA-leider Frans Timmermans ontkent dat hij heeft opgeroepen tot geweld tegen PVV-leider Geert Wilders. “Dit doet Wilders altijd als hij kritiek krijgt. Dan slaat hij om zich heen”, zegt hij zondag in een verklaring. “Mijn middelen zijn altijd parlementair en niets anders. Iedere andere suggestie werp ik verre van me.”

Wilders zei zaterdagavond aangifte te gaan doen tegen Timmermans, die in een toespraak had gezegd: “Wij zullen niets nalaten om te voorkomen dat Wilders in dit land aan de macht komt.” Dus ook geen geweld, vulde Wilders in.

Twee demissionaire kabinetsleden namen het in televisie-interviews op voor Timmermans. “Deze partij opereert alleen maar binnen de grenzen van de rechtsstaat. En Frans Timmermans zeker”, zei Defensieminister Kajsa Ollongren in WNL op Zondag.

Minister van Financiën Steven van Weyenberg sprak in Buitenhof van een “circus” en zei: “Ik denk dat eigenlijk helemaal niemand gelooft dat hij iets kwaads bedoelde, anders dan dat hij zich politiek zal verzetten tegen Wilders.”

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Volvo Waterstof

Volvo ontwikkelt vrachtwagens met waterstofverbrandingsmotor

GÖTEBORG - Volvo Trucks ontwikkelt vrachtwagens met waterstofverbrandingsmotoren. Vrachtwagens die rijden op groene waterstof zijn een belangrijke stap voor Volvo om de netto nul-doelstelling...