Clicky

dinsdag 21 mei 2024 - 06:18 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsWilders wil aangifte doen tegen Timmermans

Wilders wil aangifte doen tegen Timmermans [+video]

DEN HAAG – PVV-leider Geert Wilders zegt aangifte te gaan doen tegen Frans Timmermans van GroenLinks-PvdA. Hij doet dat naar aanleiding van de speech die Timmermans gaf op het congres van de linkse combinatie.

Daarin keerde de voorman van GroenLinks-PvdA zich tegen de radicaal-rechtse PVV. Hij zei “wij zullen niets nalaten om te voorkomen dat Wilders in dit land aan de macht komt.” In de tekst die vooraf was gedeeld met journalisten staat “niet nalaten”.

Wilders ziet daar een bedreiging in. “Niets nalaten? Niets? Dus ook geen geweld? Ik ga aangifte doen”, schrijft hij op X. In een andere tweet spreekt hij van “levensgevaarlijke linkse ophitserij” en roept mensen op om ook aangifte te doen tegen Timmermans.

Wilders praat met VVD, NSC en BBB over de vorming van een kabinet. Hij reageert voornamelijk via X op gebeurtenissen. Dat heeft eerder in de formatie al tot problemen geleid en tot oproepen tot terughoudendheid.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vliegtuig moet omkeren voor voorzorgslanding op Schiphol

SCHIPHOL -Een vliegtuig van KLM dat was opgestegen vanaf Schiphol moest maandagavond omkeren en op datzelfde vliegveld landen. De voorzorgslanding van de vlucht naar Glasgow...