Clicky

vrijdag 24 mei 2024 - 05:11 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsMedia: Israël stelde VS op de hoogte van plannen voor aanval Iran

Media: Israël stelde VS op de hoogte van plannen voor aanval Iran

WASHINGTON – Israël had de Verenigde Staten vooraf ingelicht over plannen voor een aanval op Iran, maar de VS steunden de operatie niet en waren er ook geen deel van. Dat melden bronnen, onder wie een Amerikaanse functionaris, aan de zenders NBC en CNN.

Een hoge functionaris zegt tegen CNN dat Israël donderdag aan de VS had gemeld dat het Iran in de komende dagen zou aanvallen. Israël had al dagen gedreigd met een vergeldingsaanval.

Iran viel Israël zaterdag aan met drones en raketten, waarvan de meeste werden neergehaald. Iran nam daarmee wraak voor een bombardement op een Iraanse diplomatieke post in Syrië. Iran houdt Israël verantwoordelijk voor die dodelijke aanval.

Amerikaanse functionarissen zeiden eerder tegen Amerikaanse media dat Israël Iran met raketten had aangevallen. Uit Iran komen berichten dat drie drones zijn neergehaald. Israël heeft de aanval op Iran niet bevestigd, maar twee Israëlische functionarissen erkennen tegenover The New York Times dat Israël het land heeft aangevallen.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Ynte Wiersma Oudehaske

Help jij mee morgen Ynte’s laatste wens te vervullen?

OUDEHASKE - De 18-jarige Ynte en zijn broer Sierd hebben beiden een stofwisselingsziekte. Met Ynte gaat het inmiddels zo slecht dat hij niet lang...