Clicky

dinsdag 21 mei 2024 - 06:49 uur
HomeOVERIG NIEUWSVerder in het nieuwsMedia: Israëlische songfestivalinzending mag niet van hotelkamer

Media: Israëlische songfestivalinzending mag niet van hotelkamer

De Israëlische veiligheidsdienst Shin Bet adviseert zangeres Eden Golan, de Israëlische inzending voor het Eurovisie Songfestival, om tijdens het evenement in Malmö, buiten de officiële momenten en repetities, haar hotelkamer niet te verlaten. Dit advies is gegeven met het oog op haar veiligheid, volgens berichten van Israëlische media.

Golan en de Israëlische delegatie hebben donderdag een briefing gekregen van vertegenwoordigers van de veiligheidsdienst. De precieze inhoud van deze briefing is niet bekendgemaakt.

Eerder deze week kondigde Malmö al aan dat er tijdens het Eurovisie Songfestival verscherpte veiligheidsmaatregelen van kracht zijn. De Zweedse gaststad heeft aangegeven dat deze maatregelen zowel zichtbaar als onzichtbaar zijn.

Veel fans van het songfestival zijn ontevreden over de deelname van Israël aan het evenement, ondanks de oorlog in Gaza. In de afgelopen maanden is in verschillende landen geprotesteerd tegen de deelname van Israël. Verwacht wordt dat deze protesten ook in Malmö zullen plaatsvinden.

ViaANP
MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Vliegtuig moet omkeren voor voorzorgslanding op Schiphol

SCHIPHOL -Een vliegtuig van KLM dat was opgestegen vanaf Schiphol moest maandagavond omkeren en op datzelfde vliegveld landen. De voorzorgslanding van de vlucht naar Glasgow...