Clicky

maandag 27 mei 2024 - 12:39 uur
HomeOVERIG NIEUWSBedrijfsnieuwsBouw van start voor nieuw distributiecentrum Damen Shipyards in Schelluinen

Bouw van start voor nieuw distributiecentrum Damen Shipyards in Schelluinen

GORINCHEM – Gisteren is in Schelluinen de eerste heipaal de grond ingegaan voor de bouw van een nieuw, energiezuinig distributiecentrum voor Damen Shipyards Group. Het door BMN De Klerk te bouwen ‘warehouse’ krijgt zo’n 14.500 vierkante meter opslagruimte en zal naar verwachting in februari 2025 in gebruik genomen worden.

Het nieuwe pand wordt vanzelfsprekend zo energiezuinig mogelijk ingericht. Zo is het pand volledig gasloos, heeft een A++++ energielabel, liggen er zonnepanelen op het dak en werkt de verlichting met bewegingssensoren. Alles bij elkaar levert dat het gebouw een BREEAM-certificaat voor duurzame bouw op met vermelding ‘very good’.

Het nieuwe ‘DC’ gaat het verouderde pand vervangen dat Damen hier nu voor gebruikt op industrieterrein Avelingen-Oost in Gorinchem. Naast de opslagruimte, biedt het nieuwe pand plaats aan 800 vierkante meter aan kantoorruimte.

Duizend leveranciers

“Ook is er nog eens zo’n 2.700 vierkante meter aan buitenruimte beschikbaar, waardoor we veel meer laaddokken voor vrachtwagens kunnen maken, dan nu het geval is”, licht Martijn van Tilborg, logistics manager van Damen Shipyards toe. Sowieso verwacht Van Tilborg dat het nieuwe warehouse door een uitgekiende opzet en een hoogte van 11 meter een flinke boost zal geven aan het efficiënter werken.

“Niet alleen voor onszelf. We hebben jaarlijks zo’n duizend leveranciers die van dit logistieke centrum gebruik maken en leveren uit aan 500 bestemmingen.”

De 48 medewerkers van de afdelingen Transport, Voorraadbeheer en Magazijn van Damen Shipyards Group nemen vanaf februari volgend jaar hun intrek in het nieuwe pand aan de Griendweg 64 op bedrijventerrein Schelluinen-West.

Het pand wordt eigendom van Deltabrug Beheer uit Hardinxveld-Giessendam, waarmee Damen een langjarige huurovereenkomst heeft gesloten. Ook bouwbedrijf BMN De Klerk komt uit Hardinxveld-Giessendam en het pand is ontworpen door Van Es Architecten uit Sliedrecht. Daarmee is dit project een mooi voorbeeld van lokale samenwerking en ondernemerschap.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Waberer’s realiseert hoogste kwartaalomzetcijfers ooit

Als de grootste complexe logistieke dienstverlener van Hongarije bedroeg de omzet op groepsniveau van Waberer's in het eerste kwartaal van 2024 196,7 miljoen euro....