Clicky

maandag 27 mei 2024 - 01:55 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerPiektoeslag bij DP World: Belgische transportsector diep teleurgesteld

Piektoeslag bij DP World: Belgische transportsector diep teleurgesteld

BRUSSEL – Transport and Logistics Belgium, de koepelorganisatie die Febetra, TLV en UPTR verenigt, heeft de plannen van DP World vernomen om vanaf 20 mei een piektoeslag van 14 euro in te voeren per slot tussen 06:00 uur ‘s morgens en 20:00 uur ‘s avonds. Voortaan zullen vervoerders moeten betalen om overdag een container af te halen of binnen te brengen bij DP World.

Voor DP World is dit een manier om transporten meer te spreiden en vervoerders aan te zetten om meer de nacht te gebruiken.

De transportsector is uiteraard ook voorstander van een grotere spreiding van de transporten, maar dat is enkel mogelijk mits medewerking van de volledige logistieke keten, aldus de organisaties.

“Wat voor zin heeft het om een container ’s nachts af te halen als de ontvanger deze ’s nachts niet kan ontvangen of als de vervoerder geen plaats heeft om deze container op eigen risico op zijn eigen terrein af te zetten? Wat voor zin heeft het als slechts enkele terminals en containerdepots in de haven ’s nachts open zijn, maar andere havenactoren er klassieke openingstijden op nahouden? Wat voor zin heeft het wanneer klanten slechts bereikbaar zijn tussen 08:00 uur en 16:00 uur?”, vragen de organisaties zich af.

“DP World kiest dus voor de meest gemakkelijke oplossing die bijzonder weinig effect zal hebben”, concluderen zij.

“Bovendien is de huidige economische situatie allesbehalve rooskleurig en staan de transportprijzen zwaar onder druk. Vervoerders zullen deze toeslag moeten doorrekenen aan hun klanten, maar de door DP World gekozen timing vergemakkelijkt dit allesbehalve. DP World lijkt één ding te vergeten: zonder transport, blijven alle containers op de terminal.”

Ook RWG, in de Rotterdamse haven, meldde kort geleden dat zij de piektoeslag verhogen.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Qatar Airways

Twaalf gewonden bij nieuw incident met turbulentie in vliegtuig

DUBLIN - In een vliegtuig van Qatar Airways dat onderweg was van Doha (Qatar) naar Dublin, zijn twaalf mensen lichtgewond geraakt door turbulentie boven...