Clicky

zondag 19 mei 2024 - 14:22 uur
HomeTRANSPORTNIEUWSWegvervoerRWG verhoogt piektoeslag en voegt duurzaamheidsbijdrage toe

RWG verhoogt piektoeslag en voegt duurzaamheidsbijdrage toe

ROTTERDAM – RWG zegt voortdurend te streven naar het verder optimaliseren van de logistieke afhandeling op haar terminal. In dit kader heeft RWG per half februari 2024 het verwacht losmoment van containers toegevoegd aan de data-elementen in MCA. Met deze toevoeging, naast alle andere investeringen door RWG in het landzijdig proces, is het dus nu mogelijk om het ophalen van containers nog efficiënter te plannen.

Om, volgens eigen zeggen, ook in de toekomst hoogwaardige data te kunnen delen en te blijven investeren in het landzijdig proces zal RWG per 1 mei 2024 de piektoeslag met EUR 2,50 (exclusief BTW) verhogen naar EUR 17,50 (exclusief BTW).

“RWG is een 100% CO2-neutrale terminal voor alle eigen equipment. Duurzaamheid is een belangrijke strategische doelstelling voor RWG. Vanuit deze strategie heeft RWG een zeer omvangrijk reeds lopend investeringsprogramma opgesteld voor de aankomende jaren, om structureel voor alle modaliteiten een partner te zijn in de transitie naar 100% CO2-neutrale supply chains op water, weg en spoor. Mede zodat alle partijen tijdig kunnen voldoen aan alle toekomstige verplichtingen die worden opgelegd vanuit de EU en andere overheidsinstanties in relatie tot deze doelstelling”, aldus RWG.

In dit kader zal vanaf 1 mei 2024 een duurzaamheidsbijdrage van EUR 2,95 (exclusief BTW) worden ingevoerd per vrachtwagenbezoek. Deze bijdrage geldt niet voor zero-emissie trucks.

Algemene voorwaarden opnieuw accepteren

Door deze nieuwe ontwikkelingen zijn de algemene voorwaarden van RWG gewijzigd. Iedereen die gebruik wil maken van de diensten van RWG dient voor 30 april 2024 de algemene voorwaarden van RWG opnieuw te accepteren in de portal van SecureLogistics.

Indien de gewijzigde voorwaarden niet opnieuw worden geaccepteerd voor 1 mei 2024, kunnen er vanaf 1 mei 2024 geen tijdsloten geboekt worden bij RWG.

MEER NIEUWS

LAATSTE NIEUWS

Opnieuw code geel in oosten en zuiden vanwege onweersbuien met veel...

DE BILT - Het KNMI waarschuwt voor stevige onweersbuien in Gelderland, Noord-Brabant en Limburg in de middag. Die buien kunnen vanaf 14.00 uur zeer...